В България и всъщност никъде хората не пият достатъчно вода.

...
 В България и всъщност никъде хората не пият достатъчно вода.
Коментари Харесай

Шеф Силвена Роу: Да се пие много вода също е опасно, внимавайте

 

„ В България и в действителност на никое място хората не пият задоволително вода. Много вода да се пие също е рисково, внимавайте. Трябва да се употребява не повече от литър и половина най-много вода дневно “.

Това сподели началник Сливена Роу в предаването „ Тази заран “.

Среща с началник Силвена Роу

„ Яжте марули, те са с най-ниски калории и с най-голям % вода – 96%. Краставицата в България съдържа 95% вода, тиквички, домати – 94% и динята – 92%. Сега е сезонът на дините и ягодите, които имат към 91%. Това са храните, които би трябвало да ядем. Правете си бульони, студенти супи и тартори, с цел да може да намалите температурата на тялото “, поучава Силвена Роу.

 Змия е ухапала и юноша на Витоша 2 мин. Змия е ухапала и юноша на Витоша  Рая Назарян е новият ръководител на 50-ото Народно заседание 5 мин. Рая Назарян е новият ръководител на 50-ото Народно заседание  20-годишна жена е в реанимация след захапване от змия в Кресна 2 мин. 20-годишна жена е в реанимация след захапване от змия в Кресна  Дете падна от третия етаж на жилищна постройка във Враца (СНИМКИ)   1 мин. Дете падна от третия етаж на жилищна постройка във Враца (СНИМКИ)    2 мин. " Парламент 50 ": Първо съвещание на новите 240 депутати   Във втория ден на Народно събрание: Николай Марков от „ Величие “ се закле като народен представител 3 мин. Във втория ден на Народно събрание: Николай Марков от „ Величие “ се закле като народен представител  Змия е ухапала и юноша на Витоша 2 мин. Змия е ухапала и юноша на Витоша  Рая Назарян е новият ръководител на 50-ото Народно заседание 5 мин. Рая Назарян е новият ръководител на 50-ото Народно заседание  20-годишна жена е в реанимация след захапване от змия в Кресна 2 мин. 20-годишна жена е в реанимация след захапване от змия в Кресна  Дете падна от третия етаж на жилищна постройка във Враца (СНИМКИ)   1 мин. Дете падна от третия етаж на жилищна постройка във Враца (СНИМКИ)    2 мин. " Парламент 50 ": Първо съвещание на новите 240 депутати   Във втория ден на Народно събрание: Николай Марков от „ Величие “ се закле като народен представител 3 мин. Във втория ден на Народно събрание: Николай Марков от „ Величие “ се закле като народен представител

По думите ѝ обаче огромното количество студени  храни и питиета също не са потребни.

„ Внимавайте с ледените питиета и сладоледите, тъй като температурата на тялото спада ужасно доста и то стартира да енергетиизра себе си, с цел да възпроизведе повече температура. Храносмилането изисква ужасно доста сила. Кафето и чаят са диуретици, те са дехидратиращи вместо да ни хидратират. Ако пиете едно кафе – две чаши вода, с цел да си повдигнете хидративното равнище “, сподели тя.

Известният кулинар дефинира като рискова модата за намаляване посредством медикаменти за диабет

По думите на началник Силвена Роу през лятото би трябвало да ядем леки и елементарно храносмилаеми храни. 

„ Това е сезон, в който би трябвало да се ядат най-вече зеленчуци и плодове, месо да се яде не повече от към два грама на кило. Ако сте 80 кг, яжте по 160 грама протеин дневно, само че да не се яде никога тежка храна. Тя освен ни затлачва, унива и ни прави летаргични, мързеливи и така нататък, тя изисква доста старания на тялото ни за храносмилане “, обясни тя.

Силвена Роу още веднъж подсети какъв брой потребно е пиенето на вода с лимон заран и разкри няколко подправки, които биха ни се отразили удобно.

„ Има една фалшификация, която всеки би трябвало да взима, в случай че няма медицински проблем и би трябвало да се допита до доктора. Ако сте здрав и мощен, слагайте заран като се разсъните, без изключения, една-две чаши вода с малко лимон. Добавям и една лъжица чист оцет от ябълка и три пъти кайен, специфична чушка. Той е страховит за разреждане на кръвта и пречистване на артериите. После пия голяма чаша със зелен чай. Друга значима фалшификация е кервизът, листата му и самият той имат доста висок % вода, добавяйте го във всяка салата “, уточни тя.

 

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР